Carrosserie

Carrosserie

Van spot repair tot spuitloos uitdeuken, voor alle mogelijke herstellingen van het koetswerk van je wagen ben je bij Carrosserie Vancayzeele aan het juiste adres.

Krassen, deuken of zwaardere schade aan je wagen? Het is zonde om te rijden met een beschadigde auto. Dit geeft niet enkel een onverzorgde indruk, maar laat je wagen ook minder goed presteren. Carrosserie Vancayzeele is van alle lak-, deuk- en carrosseriemarkten thuis. Van spot repair tot spuitloos uitdeuken en nog zoveel meer kan je bij ons terecht. Hoe je auto na een bezoek aan onze garage terug staat te blinken, lees je hier.

Schadeherstel van A tot Z

Schade door een ongeval, een steentje op de weg, … een ongeluk is snel gebeurd. Bij Carrosserie Vancayzeele staat een gespecialiseerd team voor je klaar dat alle mogelijke krassen en deuken in je wagen, met of zonder lakschade, in een mum van tijd herstelt. Of het nu gaat om de bumpers, carrosseriebodem, het dak, de deuren, kofferklep, motorklep of om het even welk ander onderdeel van je wagen, wij garanderen je bij een kleine herstelling of het volledig herspuiten van je wagen steeds een snelle en secure service.

Spot repair voor kleine krassen of deuken

Wat is spot repair? Spot repair is een steeds populairder wordende herstelling van de wagen. Kleine krassen of deuken op de carrosserie of bumper kunnen makkelijk plaatselijk worden hersteld, zonder een volledig deel van je wagen te moeten herspuiten. Nu je weet wat spot repair precies is, vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe men hierbij tewerk gaat? De naam spot repair doet het al vermoeden, de carrosserie van je wagen wordt inderdaad plaatselijk, ‘on the spot’, hersteld. Het beschadigd deel van de carrosserie of bumper wordt geschuurd tot er een egaal resultaat wordt verkregen. Indien nodig, wordt de wagen nog verder geplamuurd of gepolijst. Via deze techniek kan schade plaatselijk worden hersteld zonder dat er een kleurverschil optreedt. De exacte lakkleur wordt op voorhand bepaald en vervolgens nauwkeurig, plaatselijk aangebracht. In sommige gevallen kan het vereist zijn om het aangrenzend deel van de lak mee te spuiten, maar dit is vaak niet nodig.

spuitloos uitdeuken

Spuitloos uitdeuken

Zit er een deuk in je wagen, maar heb je verder geen lakschade? In dat geval is het herspuiten van je wagen vaak niet nodig en kan de deuk eenvoudig worden hersteld. Met het juiste gereedschap deuken we de wagen opnieuw uit. De deuk wordt hersteld met dezelfde kracht zoals deze is ontstaan, maar wel op zo’n manier dat de lak niet scheurt. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat de deuk niet al te groot mag zijn. Deuken groter dan twee-euromuntstukken kunnen doorgaans niet op deze manier worden hersteld.

Tijdig herstellen om erger te voorkomen

Een kleine kras of deuk in de carrosserie van je wagen lijkt misschien niet zo erg, maar om nog grotere schade en kosten te voorkomen, is het aangeraden om je wagen zo snel mogelijk te laten herstellen. Op deze manier vermijd je verdere roestvorming door roest dat verder in het metaal vreet. Je wagen niet tijdig herstellen kan ervoor zorgen dat het beschadigde gedeelte steeds groter wordt, met op termijn hogere kosten tot gevolg.

 

Heb je nog vragen? Contacteer ons

Heb je verdere vragen of wil je de schade aan je wagen laten herstellen? Contacteer ons voor meer informatie of maak een afspraak.