125% aftrekbaarheid van bestelwagens

In het kader van de coronasteunmaatregelen van de federale overheid kunnen kleine en middelgrote ondernemingen bepaalde aankopen tijdelijk voor 125% i.p.v. 100% aftrekken. Ook lichte vrachtwagens of bestelwagens, geleverd vóór 31 december 2022, komen hiervoor in aanmerking.

Verhoogde investeringsaftrek

Lichte vrachtvoertuigen, ingeschreven vóór 31 december 2022, kunnen nog even genieten van een verhoogde investeringsaftrek. Hiervoor moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De lichte vrachtwagen moet worden afgeschreven over een periode van minimum 3 jaar
  • Het voertuig moet worden aangekocht of in financiële leasing worden genomen
  • Enkel Belgische zelfstandigen, vrije beroepen of kleine ondernemingen komen in aanmerking
  • Het voertuig moet 100% beroepsmatig worden gebruikt (privékilometers zijn niet toegestaan)
  • Tweedehandsvoertuigen komen niet in aanmerking voor een verhoogde investeringsaftrek

Daarnaast moet je lichte vrachtwagen “verband houden met de bestaande of geplande economische activiteit” om te kunnen genieten van dit gunstregime. Een concreet voorbeeld: een tuinaannemer kan de aankoop van een lichte vrachtwagen probleemloos verantwoorden voor het uitoefenen van zijn beroepsactiviteit, voor een uitbater van een kapsalon ligt dit moeilijker.

Het type brandstof van de lichte vrachtwagen maakt niet uit. Zowel diesel, benzine, hybride, aardgasaangedreven of elektrische lichte vrachtwagens komen voor deze voordelige aftrekbaarheid in aanmerking.

Garage Vancayzeele beschikt momenteel over een kleine selectie aan direct leverbare lichte vrachtwagens. Kom langs, ontdek onze bestelwagens en profiteer van dit uitzonderlijk aanbod.

Contacteer ons voor meer informatie

Maak een afspraak en geniet van deze 125% aftrekbaarheid.

Share post: