Met je wagen op vakantie? Plan alvast een check-up van je wagen

Een rit naar het Zuiden, dat wordt ongetwijfeld een lange tocht in – hopelijk – al even Zuiderse temperaturen. Je verwacht hiervoor een grote inspanning van je wagen, maar is je wagen klaar voor die lange rit in de hitte? Kom langs bij garage Vancayzeele voor een noodzakelijke check-up om zo veilig naar je bestemming te rijden.

Ga je op vakantie met je wagen, dan check je deze best op de onderstaande punten:

Banden en bandenspanning

Een ongeval is snel gebeurd en daarvoor is een goede conditie van je banden van levensbelang. De minimale profieldiepte bedraagt 1,6 millimeter. Is deze kleiner? Dan is het zeker nodig om je banden te vervangen alvorens onbekende wegen te verkennen. Ook de bandenspanning staat beter op punt. Dit heeft een impact op zowel het verbruik van je wagen als je eigen veiligheid onderweg. Houd er rekening mee dat de bandenspanning van je wagen verhoogt wanneer deze zwaar is beladen. Wat de impact is van een auto vol reiskoffers op je bandenspanning, kan je steeds navragen in je garage. Tijdens de check-up van je wagen kijken we ook na of je banden geen beschadigingen vertonen en of je reservewiel nog steeds in topconditie is.

Ruitenwissers en ruitenwisservloeistof

Kom je tijdens je rit plots in fel onweer terecht? De kans bestaat. Wanneer je vertrekt met vuile of versleten ruitenwissers zie je plots niets meer. Reinig en ontvet daarom je ruitenwissers voor- en achteraan en laat ze indien nodig vervangen. Kijk daarnaast ook de ruitenwisservloeistof na om steeds over een optimaal zicht op de weg te beschikken.

Lichten

Controleer of de verlichting van je wagen goed werkt. Dit geldt voor de richtingaanwijzers, het stadslicht, dimlicht, grootlicht, mistlicht, achteruitrijlicht en de stoplichten. Zijn je lichten correct afgesteld? Bij garage Vancayzeele kijken we dit bij elke check-up voor je na.

Koelvloeistof

Wanneer je wagen lange afstanden aflegt in hogere temperaturen kan deze al snel oververhitten. Koelvloeistof zorgt er net voor dat je motor dezelfde temperatuur behoudt en optimaal blijft presteren.

Oliepeil

Ook wanneer je niet op vakantie vertrekt, is het oliepeil één van de belangrijkste zaken van je wagen. Wanneer het minimumpeil dichterbij komt, is het absoluut noodzakelijk om de olie bij te vullen.

Remvloeistof en remmen

Remmen die niet werken zoals het hoort? Je mag er niet aan denken! Om deze situatie te vermijden, controleer je best de remvloeistof. Hoor je daarnaast een vreemd of piepgeluid bij het remmen? Dan is het remsysteem misschien wel vervuild of zijn de mogelijks remblokken versleten. Dit zorgt voor zeer gevaarlijke situaties en laat je best zo snel mogelijk nakijken.

Airco

Honderden kilometers voor de boeg, met mogelijks lange files en liefst hoge temperaturen? Dan houd je best het hoofd koel. Dit lukt nog makkelijker met een goed werkende airco.

Batterij

Een lege batterij komt niet enkel in de winter voor, want lange ritten maken het je batterij extra lastig. Laat deze dan ook zeker nakijken om zonder zorgen op reis te vertrekken.

Kom langs in bij garage Vancayzeele voor een zomercheck-up van je wagen en vertrek met een gerust gevoel op vakantie. Maak nu je afspraak!

Share post: